Jurnal de creşă (I)


După două săptămâni de creşă, am tras linie. Atâta doar că nu am avut vreme să scriu concluziile, că tare greu e să le fac pe toate pe care le faceam până acum plus să merg la muncă…

Aşadar:

  • După două săptămâni de creşă, mă laud cu un copil foarte cuminte, care s-a adaptat teribil de repede cu noii oameni din viaţa ei şi cu noul mediu în care îşi petrece o mare parte a zilei. Mă laud cu un copil pe care de-l întrebi dacă mai merge şi mâine la creşă îţi răspunde cu un DA hotărât, chiar dacă dimineaţa mai mârăie. Mă laud cu un copil care şi-a făcut prieteni noi şi pe care chiar îi ştie după nume (Maia, Uca – aka Luca, Atex – aka Alex, Dadid – aka David, Tudo – aka Tudor, Idi – aka Ildy, asistenta, Moni – una dintre bone).
  • Nu mă laud, însă, cu copilul care nu mai mănâncă aşa cum obişnuia. Mâncatul nu a fost niciodată o problemă pentru noi (şi asta se vede cu ochiul liber – 13 kile la  1 an şi 8 luni) şi mi-era milă de bietele mămici care-mi povesteau cum disperă lângă pruncii lor în încercarea de a-i face să deschidă gura. Mno… mi-a venit rândul! În prima săptămână, Ştefania nu a mâncat mai nimic. Puţină supă şi porcării de genul pâinii cu finetti (ce-o fi căutând asta în alimentaţia unui copil atât de mic??) În săptămâna a doua, cică şi-ar mai fi revenit, dar încă face figuri la multe dintre preparatele de la creşă.
  • Somnul e o altă problemă. De fapt, cea mai mare problemă. Ştefania nu dormea prea mult de-amiază nici când stăteam cu ea acasă. Cam o oră şi jumate. Foarte rar două. În schimb, la 20.30 era în pat. Ei, de când cu creşa, lucrurile s-au schimbat, pentru că nu doarme mai deloc. Zile de-a rândul s-a limitat la o jumate de oră, astfel că pe când ajungea acasă, frântă, evident, o apucau pandaliile. Si ca să calmez spiritele, trebuia să o culc încă o dată.
  • Ne-am pricopsit cu puţintel roşu în gât, cu niscaiva muci şi nişte dereglări digestive.

Aş zice că, deocamdată, stăm bine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s